Obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine


Naslovna slika

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine danas je na centralnom spomen obilježju Kameni spavač u organizaciji Udruženja porodica šehida i poginulih boraca "Zlatni ljiljan", Grada Zenica i drugih temeljnih boračkih organizacija i udruženja održan prigodan program.

Obilježavanju su prisustvovali predstavnici političkog i društvenog života Grada Zenica a prisutnima su se ovom prilikom obratili predsjednica Udruženja  porodica šehida i poginulih boraca "Zlatni ljiljan" Nihada Husejnagić, predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" Alija Redžić i gradonačelnik Fuad Kasumović.

Gradonačelnik je u svom obraćanju uputio čestitku svim građanima i istakao važnost današnjeg dana i borbe koju je Bosna i Hercegovina vodila na putu ka nezavisnosti i samostalnosti te poručio svima da pokažu više građanske hrabrosti u ostvarenju zajedničkih ciljeva i napretka kao što su to pokazali borci i šehidi koji su svoje živote žrtvovali za domovinu.

Brojne delegacije položile su cvijeće ispred spomen obilježja Kameni spavač u čast poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine prvi puta je proslavljen 7. aprila 1995. godine i predstavlja jedan od najznačajnijih datuma u njenoj historiji.

 

Najpopularnije vijesti